Als je meer seizoensgroenten wil eten, dan is deze kalender misschien wel precies wat je zoekt! Maar waarom zou je eigenlijk volgens de seizoenen willen eten? Nou, om meerdere redenen dus. Zo is het eten van seizoensgroenten onder meer beter voor het milieu én de kwaliteit van het eten is vaak beter. Moeilijk is het niet, want deze seizoensgroenten-kalender helpt je een handje!
Onlangs schreef ik een blog met daarin alle voordelen van eten volgens de seizoenen. Het blog dat je nu leest gaat over de seizoenskalender van Fork Ranger, waarmee ook jij heel simpel volgens het seizoen kan eten!
De seizoensgroenten kalender
De seizoenskalender van Fork Ranker helpt je eten volgens de seizoenen. De kalender is zo ontworpen dat je per maand kan zien welke groente en fruit op dat moment bij het seizoen passen in Noordwest-Europa. Leuk om te weten is dat champignon, taugé, ui en knoflook niet op de kalender staan. Want die zijn altijd beschikbaar!
Seizoensgroente eten kan de CO2 impact van je voedsel verminderen, vooral vergeleken met producten die anders met het vliegtuig komen of in een verwarme kas worden geteeld.
Bron: seizoenskalender Fork Ranger
Lees verder onder de foto’s.
Seizoensrecepten
Op de kalender vind je niet alleen seizoensgroenten en -fruit die op dat moment bij het seizoen passen, maar je vindt er ook 48 (!) recepten om mee aan de slag te gaan. Door de QR-code op de kalender te scannen kom je uit bij de recepten. Mega handig en scheelt je veel tijd!
Hoe duurzaam is de kalender?
Wil je iets aan klimaatverandering doen? Dan is verandering aanbrengen in wat je eet volgens Fork Ranger dé manier om mee te beginnen. Fork Ranger vertaalt klimaatwetenschap naar verhalen en recepten, zodat lastige informatie beter te begrijpen is en iedereen mee kan doen. En dat blijkt ook maar weer uit onderstaande afbeelding, waarmee de klimaatimpact van de seizoenskalender wordt vergeleken met room vervangen door sojaroom. Je bestelt de kalender hier!
Meer lezen in de categorie voeding of reviews? Klik dan op de linkjes!